Asielzoekers Kasteelse Bossen verhuizen naar Landgraaf

Er worden 150 asielzoekers opgevangen bij de Kasteelse Bossen. © Edward-Media
De asielzoekers die momenteel in de Kasteelse Bossen in Melderslo opgevangen worden, verhuizen in januari naar de gemeente Landgraaf.
Dat maakt de gemeente Horst aan de Maas maandag bekend. Burgemeester Ryan Palmen richt zich erop dat de verhuizing 'zo prettig mogelijk' verloopt.

Goede locatie

Doordat Landgraaf nu een crisisnoodopvang organiseert, is er volgens de gemeente Horst aan de Maas een goede opvang gevonden voor de asielzoekers. Met het vertrek van de groep zegt Horst aan de Maas te hebben voldaan aan de opdracht van de minister en de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Dankbaar

De gemeente is de omwonenden van de locatie dankbaar voor hun warme welkom. Ook alle vrijwilligers die de opvang mogelijk maakten worden bedankt. Burgemeester Palmen: "Er hebben ontzettend veel mensen meegewerkt aan de opvang van deze groep asielzoekers. De betrokken partijen, vrijwilligers, verenigingen en omwonenden ben ik ontzettend dankbaar. Zonder hen was het nooit gelukt. Wij mogen hier als Horst aan de Maas trots op zijn."

Megaland

De gemeente Landgraaf besloot eind november om 150 asielzoekers op te gaan vangen op het Megalandterrein, het terrein waar Pinkpop gehouden wordt. Zij worden in woonunits ondergebracht. Er heerste veel verdeeldheid in de raad over het besluit. Ook protesteerden inwoners van de gemeente.