Opnieuw dieren illegale verhuurder van kerstmarkt gehaald

Op de kerstmarkt zijn onder andere alpaca's in beslag genomen. © iStock
Op een kerstmarkt in Arcen zijn afgelopen weekend meerdere dieren in beslag genomen, die in het bezit zijn van een illegale dierenverhuurder.
Dat meldt Omroep Gelderland maandag. Het gaat om twee alpaca's, twee geiten, drie schapen, een shetlandpony en een ezel. De dieren van het bedrijf, Bert's Animal Verhuur uit Appeltern, zouden volgens de politie niet volgens de regels zijn vervoerd.

Bert's Animal Verhuur

Het bedrijf mag sinds 2019 geen dieren meer verhuren of verkopen, maar doet dit toch door de dieren in de kinderboerderij op de (kerst)markt te stallen.
Begin november deed het bedrijf dat ook al tijdens de Hubertusmarkt in Gulpen. Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren en Karen Soeters van dierenrechtenorganisatie House of Animals schakelden daarop de politie in, die de dieren weghaalde.
Het bedrijf uit Appeltern kreeg daarnaast al meerdere dwangsommen van gemeente West Maas en Waal vanwege illegale bouw op het terrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!