ANWB zamelt fietsen in voor arme kinderen

De ANWB houdt een inzamelingsactie voor kinderfietsen. © iStock
Het aantal aanvragen in Limburg voor een fiets via het ANWB Kinderfietsenplan is dit jaar steeds verder toegenomen. Daarom is de toeristenbond een inzamelingsactie gestart.
Gezinnen die het niet zo breed hebben kunnen via het initiatief een fiets krijgen.

Inzamelpunten

"Een fiets is voor een kind noodzakelijk om mee te kunnen doen met leeftijdsgenoten. Helaas is dat niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Door de stijgende kosten hebben ouders steeds vaker onvoldoende financiële middelen om bijvoorbeeld een fiets voor hun kind aan te schaffen", aldus de ANWB.
Limburgers die kinderfietsen hebben die zij niet meer gebruiken, kunnen deze bij inzamelpunten in Blerick, Horst, Geleen, Maastricht, Heerlen, Brunssum en Kerkrade inleveren. De actie duurt tot 24 december.

50.000 fietsen

Eerder dit jaar was er ook een inzamelingsactie voor kinderfietsen, onder meer voor Oekraïense kinderen. Het ANWB Kinderfietsenplan is in 2015 opgericht. Sindsdien heeft de bond al meer dan 50.000 fietsen ingezameld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!