Eigenaren afgebrande sportschool hopen op doorstart

Eigenaren Juul van der Bragt en Stefan Bierbauer overzien de schade © L1 (Achille Prick)
Hun sportschool in Sittard brandde tot de grond toe af, toch denken eigenaren Stefan Bierbauer en Juul van den Bragt alweer aan een doorstart. Met hulp van het publiek hopen ze er snel genoeg geld voor bij elkaar te krijgen.
Crossfitt Zitterd is een van de getroffen sportscholen aan de Rijksweg Zuid. De brandweer is zondag elf uur bezig geweest met blussen. Uiteindelijk is voorkomen dat nog meer ondernemingen zijn geraakt, zoals een bowling center, maar de schade is nu al enorm.

Geen idee

"We hebben nog geen idee wat de verzekering voor ons kan doen, maar we waren al vijf jaar bezig en veel apparaten zijn mogelijk al afgeschreven dus daar krijg je niet meer zo veel voor", zegt Stefan Bierbauer. Hij staat deze zondagmiddag voor het eerst recht voor z'n afgebrande bedrijf. "Echt heftig dit, vreselijk. Geen woorden voor."
Mede-eigenaar Juul van den Bragt lijkt het nog niet helemaal te beseffen. "Het dringt gewoon niet door, alles weg. We hebben hier in die jaren al zoveel meegemaakt. Heel erg dit."

Crowdfunding

Maar ze blijven niet afwachten wat er eventueel uitgekeerd gaat worden. "We hebben een crowdfundingactie opgezet op internet", zegt Bierbauer. "We hopen dat de leden en anderen in ons geloven en ons steunen. Iedere euro helpt ons om zo snel mogelijk door te kunnen gaan. Op een andere locatie, maar nog geen idee waar."