Ruim 50.000 euro voor voedselbos Baexem

Boer Marc Venner krijgt ruim 50.000 euro voor de aanleg van zijn voedselbos. © L1 (Achille Prick)
Boer Marc Venner uit Baexem heeft ruim 50.000 euro gekregen voor de aanleg van zijn voedselbos. De donatie van precies € 53,697,50 komt van de organisatie Grootouders voor het Klimaat.
De familie Venner besloot ruim drie jaar geleden te stoppen met de melkveehouderij. Vader gaat met pensioen en boer Marc neemt het bedrijf over. Maar onder meer vanwege de stikstofuitstoot zag hij geen toekomst in de melkveehouderij.

Perzik, appels en bessen

"Daarom ben ik nu bezig met een voedselbos", zegt Venner. "We planten allerlei soort bomen en struiken. Perzik, appels, allerlei soorten bessen. Daar wil ik mijn brood mee gaan verdienen en dan stoot ik niks uit. Inmiddels is 5 van de 23 hectare land al aangeplant als voedselbos."

Donatie

De transformatie van boerenbedrijf Venner kwam ook onder de aandacht van milieuorganisatie 'Grootouders voor het Klimaat'. "Wij zetten ons al een tijdje in voor een ander klimaatbeleid en een van de oma's zei: we moeten een bos aanplanten", vertelt Anneke Duijndam van de organisatie. "Toen hoorden we over dit voedselbos en hebben we dus dat geld ingezameld en nu aan Marc gegeven."
Venner is er blij mee. "Ja dat kan ik natuurlijk goed gebruiken. Het stimuleert nog meer om op dit pad door te gaan."