Code geel in Limburg vanwege gladheid

Kans op gladheid. © iStock
In Limburg geldt zaterdagochtend code geel vanwege gladheid, meldt het KNMI.
De waarschuwingscode is ook in de rest van Nederland van kracht. In de westelijke helft van het land komt daarnaast plaatselijk dichte mist voor.

Bevriezing

Het kan glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt het weerinstituut. In het noordwesten van Nederland is er ook kans op een winterse bui. Rijkswaterstaat strooit op diverse plekken preventief en waarschuwt weggebruikers voor slecht zicht in het midden en westen van het land.

Vrijdag

Vrijdagavond gold ook in het hele land code geel vanwege de gladheid en dichte mist. Vrijdag was de eerste officiële lokale ijsdag van de winter, omdat het in het Drentse Eelde de hele dag onder nul graden bleef.

Sneeuw

Meteo Limburg verwacht dat het zaterdag overwegend bewolkt blijft met temperaturen van maximaal nul tot twee graden. In de nacht van zaterdag op zondag is het bewolkt en ligt de temperatuur iets onder het vriespunt. De komende dagen blijft het volgens Meteo Limburg in de nacht vriezen en zijn er overdag temperaturen rondom het vriespunt. Woensdag is kans er op een enkele sneeuwbui.