L1mburg Centraal: Slechte ventilatie invloed op scholieren

Stockfoto © iStock
Interventieteam Heerlen controleert garageboxen en onderzoek naar slechte ventilatie op scholen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending

Slechte ventilatie op school zorgt voor slechtere leerprestaties

Een muf klaslokaal, niet echt prettig om in te werken en te leren, maar het leidt ook daadwerkelijk tot slechtere schoolprestaties. Dat blijkt uit een onderzoek onder tientallen basisscholen in de regio Parkstad, Vijf jaar lang werden de prestaties van de leerlingen en het binnenklimaat met elkaar vergeleken. Nu zijn de resultaten van de studie gepresenteerd.
Bekijk hier de hele reportage

Interventieteam Heerlen controleert garageboxen

In Heerlen is criminaliteit nooit ver weg. Al jaren staat de staat bovenaan allerlei lijstjes, waar je liever niet bovenaan wil staan. Drugshandel, overlast, wietplantages. Komt het ooit nog goed? Heerlen zet onorthodoxe middelen om de criminaliteit te lijf te gaan. De nieuwste aanpak is het controleren van de garageboxen in de gemeente door een interventieteam, want garageboxen worden regelmatig gebruikt voor criminele activiteiten.
Bekijk hier de hele reportage

Gennepse school wint opnieuw Paarse Vrijdag Actie

School moet een plek zijn waar ieder kind zich veilig voelt, ongeacht de geaardheid. Het Elzendaalcollege in Gennep neemt seksuele diversiteit heel serieus. Voor het tweede jaar op rij is de middelbare school uitgekozen tot winnaar van de Paarse Vrijdag Actie. Dat is een erkenning van COC Limburg voor de regenboogkleuren die het college hoog in het vaandel draagt.
Bekijk hier de hele reportage

Kan Oranje winnen van Argentinië?

Tot nu toe leefde het WK in Qatar niet zo, maar daar lijkt verandering in te komen nu Nederland steeds verder komt in het toernooi. Verslaggever Frank Moonen is in café De Aftrap in Kerkrade.
Bekijk hier de hele reportage

Roda JC klaar voor duel tegen Heracles Almelo

De Keuken Kampioen Divisie wordt dit weekend hervat na een korte break. Roda JC ontvangt zondag in eigen huis koploper Heracles. De voorbereiding op dat duel verliep via een trainingskamp in Turkije en de eigen omgeving in Kerkrade.
Bekijk hier de hele reportage

Luna klaar voor Junior Songfestival in Armenië

Zondag is de finale van het Junior Songfestival in Armenië. Voor Nederland doet Luna uit Belfeld mee, met haar liedje 'La Festa'. Luna is al bijna een week in Armenië hard aan het oefenen voor haar grote show.
Bekijk hier de hele reportage