Flinke vertraging bij bouwen flexwoningen Horst aan de Maas

Woning in aanbouw © iStock
Er is nog geen steen gelegd voor de flexwoningen die eind dit jaar in Meerlo, America en Horst gebouwd zouden moeten worden. Volgens een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas heeft het plan vertraging opgelopen.
Wethouder Roy Bouten zei dat de flexwoningen eind dit jaar klaar zouden moeten zijn, maar er is nog niet gestart aan de bouw. Volgens een woordvoerder zijn er wel plannen, maar zit de gemeente nog in de omgevingsdialoogfase. Zodra deze is afgerond, kan er gestart worden aan de bouw. Wanneer dat is, durft de woordvoerder geen uitspraken over te doen.

Gescheiden of starter

De flexwoningen zijn speciaal voor mensen die gescheiden zijn, starters, studenten, arbeidsmigranten die blijvend in Nederland willen wonen en statushouders. De woningen worden gebouwd voor een periode van maximaal 15 jaar.

Onder druk

"Iedereen merkt dat de woningmarkt flink onder druk staat", zei wethouder Roy Bouten in juni dit jaar. "Dat geldt zeker voor inwoners met een kleinere portemonnee die zijn aangewezen op de sociale huur en mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Onder meer door scheefgroei komt er weinig vrij. Door het toevoegen van flexwoningen zijn we in staat om daar snel wat aan te doen."