Kerstmarkt Valkenburg beste van Nederland: 7e van Europa

Kerststad Valkenburg © Kerststad Valkenburg
Wie niet ver weg wil gaan om in de kerststemming te komen, doet aan een bezoek aan Kerststad Valkenburg goed. De kerstbeleving staat op de zevende plaats van de 20 beste kerstmarkten van Europa.
Kerststad Valkenburg kreeg in de verkiezing van beste kerstmarkten van Europa ruim 22.000 stemmen van de in totaal bijna 375.000 uitgebrachte stemmen uit 179 landen.

Ondergrondse kerstmarkten

Daarmee mag Kerststad Valkenburg zich een jaar lang in het rijtje scharen van European Best Christmas Markets 2023. Aangezien Valkenburg als enige uit Nederland in de top 20 staat, mag het zich ook meteen Most Beautiful Christmas Market in the Netherlands noemen. De ondergrondse kerstmarkten en een kerstparade zouden daaraan bijgedragen hebben.

Beste kerstmarkt van Europa

Om de beste kerstmarkt van Europa te bezoeken is wel een vliegticket of lange autorit nodig naar Hongarije. De Advent Feast at the Basilica in Boedapest valt namelijk het meest in de smaak bij de reizigers en staat op de eerste plaats. Op nummer twee is het Poolse Gdansk te vinden. De top 3 wordt afgesloten door de Roemeense stad Craiova. Valkenburg heeft grote steden als Madeira, Madrid en de Italiaanse Govone and Asti Christmas Market achter zich gelaten.

Duitse kerstmarkten

Duitsland is met de meeste kerstmarkten terug te vinden in de top 20. Daar staan er vier van in, namelijk Essen, Trier, Dresden en Rothenburg. Duitse kerstmarkten zijn ook in trek bij Limburgers. Maar de geliefde markten in Aken, Düsseldorf en Keulen staan er niet tussen.
De top 20 is geïnitieerd door European Best Destinations. De organisatie promoot cultuur en toerisme in Europa aan miljoenen reizigers, toeristische professionals en de media.