Verdachte dodelijke ripdeal Roda-stadion langer vast

Fabian Esser werd meegesleurd toen de daders zijn koffer meegristen in hun auto © Politie
De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijke beroving bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade blijft nog zeker 30 dagen in de cel.
Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Maastricht vrijdag bepaald.

Tweede verdachte

De verdachte van ongeveer 50 jaar werd op 23 oktober aangehouden in Bulgarije. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) gebruik hebben gemaakt van verschillende leeftijden, namen en geboorteplaatsen. De tweede verdachte is nog spoorloos, maar de politie weet wel wie hij is.

Onder de auto

Op 23 juni hadden de twee een afspraak met de 33-jarige Fabian Esser. Ze zouden er een zakelijke transactie afsluiten en die zou door het slachtoffer met een grote geldbedrag cash worden betaald. De verdachten trokken de tas met geld uit zijn handen en sprongen in hun auto. Het slachtoffer kwam onder de auto van de twee terecht en overleed. De verdachten sloegen op de vlucht en waren sindsdien spoorloos.

Nep-zakenmannen

Volgens het Openbaar Ministerie hebben de twee mannen eerder meer soortgelijke berovingen gepleegd. Ze zouden zich voordoen als zakenmannen van een Luxemburgse investeringsmaatschappij, en interesse hebben in onroerend goed en luxe goederen die op internet worden aangeboden. De slachtoffers, meestal Duitsers, worden door de twee naar het zuiden van Limburg gelokt om hem daar van hun geld te beroven.