Waarschuwingen voor gladheid: eerste strooiactie rijkswegen

Stockfoto © iStock
Het KNMI waarschuwt dat het plaatselijk glad kan zijn op de weg omdat het op sommige plekken is gaan vriezen. Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben de afgelopen avond en nacht in alle provincies zout gestrooid op de wegen.
Daarmee is de eerste landelijke strooiactie van Rijkswaterstaat een feit, meldt de organisatie vrijdag. Verder is er landelijk sprake van (dichte) mist, maar in Limburg komt dat niet voor. Voor alle provincies geldt code geel.

Bijzonder laat

Op het KNMI-weerstation vliegveld Beek dook de temperatuur afgelopen nacht voor het eerst dit najaar onder het vriespunt op anderhalve meter hoogte. Volgens Meteo Limburg was het minimum -0,5 graden. Op dat weerstation gaat het pas om de eerste vorstdag van dit najaar. Dat is volgens het weerinstituut 'bijzonder laat' in het jaar.

Lokaal glad

Het kan hogerop in Zuid-Limburg lokaal glad zijn, omdat de temperaturen van het wegdek onder nul liggen. Ook kan er volgens Meteo Limburg boven de hoogste gebieden lokaal lichte (mot)sneeuw omlaag komen. Het KNMI adviseert weggebruikers om langzamer te rijden en voldoende afstand te houden.

Koud

Meteo Limburg voorspelt dat het vrijdag niet warmer dan 2 graden wordt. En dat is een temperatuur die de komende dagen aanhoudt en op sommige dagen nog een graadje minder kan zijn. Woensdag is het zelfs mogelijk dat er sneeuw valt die blijft liggen.
Lees hier de uitgebreide weersverwachting voor Limburg.