RAW COLOR wint Limburg Design Award

Afbeelding ter illustratie © Design van het winnende duo RAW COLOR Foto door: RAW COLOR
Het duo Raw Color heeft vrijdag in het Cuypershuis in Roermond de Limburg Design Award in ontvangst genomen. Bij dezelfde uitreiking van kunstprijzen ontving Fransje Gimbrère de Harrie Tillieprijs 2023.
De Limburg Design Award wordt om de twee jaar uitgereikt aan een bekende vormgever die (inter)nationaal werkzaam is. Met de prijs wil Roermond tevens de bekendheid van architect en interieurontwerper Pierre Cuypers vergroten. De prijzen worden uitgereikt in diens voormalige atelier, het huidige museum het Cuypershuis. Bekende en al langer werkende ontwerpers komen in aanmerking voor de Limburg Design Award, de Harrie Tillieprijs is bedoeld voor jonge, talentvolle ontwerpers.

Limburg Design Award

De Limburg Design Award is dit jaar gewonnen door het duo RAW COLOR. Dat wordt gevormd door Daniera ter Haar en Christoph Brach, beide ontwerpers werken vanuit hun studio in Eindhoven. De jury schrijft: "Dit duo fungeert als voortrekkers bij het onderzoek naar kleur. Zowel in opdracht als autonoom ontwikkelen ze met veel vakmanschap en met oog voor harmonie en proporties een breed scala aan producten zoals kleurstellingen van interieurs, maar ook huisstijlen en installaties."
De Limburg Design Award 2023 bestaat uit een geldbedrag van € 7.000,- Daarmee wordt een werk van de prijswinnaar aangekocht of een opdracht gegeven om een werk te maken ten behoeve van het Cuypershuis.

Harrie Tillieprijs

De Harrie Tillieprijs 2023 is dit jaar gewonnen door Fransje Gimbrère uit Tiilburg. Gimbrère studeerde in 2017 af aan de Design Academy in Eindhoven en exposeert internationaal met haar designontwerpen. Volgens de jury van de Limburg Design Award weet ze "vanuit haar persoonlijke opvattingen en haar interesse in materiaal een brug te slaan naar de industrie. Daarnaast realiseert ze vanuit haar visie autonome objecten en treedt buiten de gebaande paden". De Harrie Tillieprijs omvat een geldbedrag van € 1.000,-

Tentoonstelling

Onderdeel van de prijs voor beide winnaars is een tentoonstelling in een deel van tentoonstellingszaal van het Cuypershuis. Deze tentoonstelling zal vanaf het voorjaar te zien zijn.