Chauffeurs laten taxi staan met oud en nieuw

Taxi's van taxibedrijf Van Bommel © Facebook Taxibedrijf Van Bommel
Het vinden van een taxi op nieuwjaarsdag zou wel eens een probleem kunnen worden, aangezien steeds meer taxibedrijven ervoor kiezen niet te rijden tijdens de jaarwisseling. Net als taxibedrijf Jan van Bommel uit Venlo dat zijn chauffeurs tijdens oud en nieuw thuis laat vieren.
Dat is voor het bedrijf voor het eerst in 25 jaar.

Extra kosten maken

"We hebben dat besloten, omdat we al jaren tegen de kosten die we moeten maken om het vervoer uit te voeren aanhikken", vertelt eigenaar Jan van Bommel in de L1 Nieuwsshow. "Het kost ons zelfs geld zulke avonden, omdat je de chauffeurs extra moet betalen. Dat is verder nooit zo'n probleem geweest."

Thuis zijn

Maar er is nog iets anders dat er volgens Van Bommel bijkomt. "De mensen hebben de afgelopen jaren met oud en nieuw lekker allemaal thuis gezeten. Die hebben gezien dat het ook prettig is om een avond vrij te zijn."

Opnieuw ontdekken

Wat hij zelf tijdens de jaarwisseling gaat doen, weet hij nog niet. "Dit hebben we nog nooit gedaan. Wij zorgden altijd om 23:30 uur voor eten hier en dan gingen we samen met de chauffeurs het nieuwe jaar in. Om 1:00 uur begonnen we met de telefonie. Tot vorig jaar deden mijn vrouw en ik dat ook samen. We moeten dit jaar echt gaan denken wat we gaan doen. Voor ons wordt het ontdekken wat oud en nieuw vieren is."
Het Venlose taxibedrijf stopt oudejaarsdag om 20:00 uur met de ritten en rijdt nieuwjaarsdag weer vanaf 7:00 uur.