L1mburg Centraal: Beek krijgt duurzaam woonwagenkamp

Beek krijgt een duurzaam woonwagenkamp © L1 (Gerard Pansier)
Beek krijgt duurzaam woonwagenkamp en gratis naar de kapper in Tegelen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Beek krijgt duurzaam woonwagenkamp

Nog niet zo lang geleden leken woonwagenbewoners een uitstervend ras te worden. Gemeenten wilden af van hun standplaatsen. Inmiddels is het beeld heel anders. In Beek wordt zelfs gebouwd aan een nieuw en duurzaam woonwagenkamp. Daarmee loopt die gemeente landelijk voorop.
Bekijk hier de hele reportage

Dag van de vrijwilliger

Bij zorgcentrum 't Brook in Voerendaal zijn ze maar wat blij met Karin en John. Woensdag zijn ze met een groot aantal vrijwilligers de kerstboom aan het optuigen. Voor veel Limburgse organisaties zijn vrijwilligers onmisbaar. Het is alleen best lastig om ze te vinden én binnen te houden. Ze nu in het zonnetje zetten, is dus best belangrijk.
Bekijk hier de hele reportage

Bedrijven kunnen meer met kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is overal ook al hebben we dat niet altijd in de gaten, bijvoorbeeld als je op basis van je koopgedrag online een bepaald aanbod te zien krijgt. Netflix weet welke films je leuk vindt. De navigatie op je telefoon weet 's ochtends dat je naar het werk wil. Ook bedrijven kunnen veel meer gebruik maken van de voordelen van kunstmatige intelligentie. Dat bleek op de Brightlands Campus in Heerlen.
Bekijk hier de hele reportage

Gratis naar de kapper in Tegelen

Zoals zoveel dingen is een bezoekje aan de kapper duurder geworden. Reden voor sommigen om even over te slaan. Maar ja, je wil er natuurlijk goed uitzien voor de feestdagen. Kapster Ruya uit Tegelen wil graag helpen om iedereen een frisse coupe te geven en gaat deze weken speciaal een dag open om mensen gratis te knippen.
Bekijk hier de hele reportage

Venlose basisschool plaatst ontbijtkast

Om gezinnen die het niet breed hebben te steunen, heeft basisschool Kleur-Rijk in Venlo deze week de ontbijtkast geïntroduceerd. Leerlingen kunnen daar gewoon hun ontbijt uit de kast pakken, zodat iedereen gezond aan de dag kan beginnen. Een steuntje in de rug voor ouders die het niet lukt om voor goede voeding te zorgen.
Bekijk hier de hele reportage

Kogelstoottalenten worden bobsleeërs

Twee meiden die tot voor kort nog nooit in een bobslee zaten, gaan proberen de Olympische winterspelen te halen. Jaybre Wau uit Herkenbosch en Loren Djolo uit Maastricht zijn jonge kogelstoottalenten en zijn door de bobsleebond geselecteerd voor dit speciale traject richting 2026.
Bekijk hier de hele reportage

Piano spelen in de hal van het Laurentius

Wat doe je als je hoort dat het ziekenhuis waar je overleden vader en moeder verzorgd werden op zoek is naar een piano en jij hebt de piano ongebruikt thuis staan? Ingeborg Bloem hoefde niet lang na te denken. Na overleg met haar zus was het snel besloten. De piano van hun moeder werd geschonken aan het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Iedereen die dat wil kan daar nu op de piano spelen.
Bekijk hier de hele reportage

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!