Bij Ruya in Tegelen kun je gratis naar de kapper

"Als andere mensen blij zijn ben ik ook blij", zegt kapster Ruya Adel-Ahmed. © Omroep Venlo
Met de kerstdagen voor de deur gaan veel mensen komende weken naar de kapper, ook al is dat in deze dure tijd niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen die vanwege een smalle beurs nog geen afspraak bij de kapper hebben gemaakt kunnen gratis terecht bij kapster Ruya Adel-Ahmed.
In haar kapperszaak Saleh Hairstyle in Tegelen knipt ze ook 12 en 19 december tussen 13:00 en 17:00 uur nog gratis voor mensen met een smalle beurs, weet Omroep Venlo.

Uit het hart

Normaal gesproken is de kapperszaak van Ruya op maandag dicht, maar tot de kerst maakt ze een uitzondering. "Omdat alles duurder wordt zien mensen de kapper steeds meer als luxe. Ik wil dat iedereen er toch mooi uitziet met de kerstdagen, dus deze actie komt echt uit mijn hart. Als andere mensen blij zijn ben ik ook blij."

Straatmuzikant

Dat het puur uit liefdadigheid is blijkt wel als Ruya zelfs de straatmuzikant van de straat plukt voor een gratis knipbeurt. Positief verrast werd hij op zijn wenken bediend door Ruya.
Ook het Leger des Heils maakt gebruik van het initiatief. "Het is een fantastische actie. Veel jongeren kunnen de kapper niet betalen. Nu voor de feestdagen is zo'n initiatief extra handig", zegt Sandra van den Berg van het Leger des Heils.