Patissier Piet Taselaar overleden in sterrenkeuken Brut172

Tanselaar keeg een hartstilstand tijdens het werk in de keuken van Brut172. © iStock
In de keuken van sterrenrestaurant Brut172 in Reijmerstok is patissier Piet Taselaar zaterdag tijdens het werk overleden aan een acute hartstilstand.
Dat meldt Misset Horeca op haar website.

Tevergeefs reanimeren in keuken

Het keukenpersoneel probeerde Taselaar nog te reanimeren, tevergeefs. "Het was aan het einde van de middag, na de lunch. We hebben alles gedaan om hem nog te redden, maar dit was een acute hartstilstand. Natuurlijk zijn wij allemaal aangeslagen. Brut172 is een grote familie. Dus dit is ontzettend verdrietig", zo laat eigenaar Hans Van Wolde van het twee sterrenrestaurant Brut 172 weten.

Restaurant bleef open

Het restaurant is na het overlijden van Taselaar open gebleven. Het team is desalniettemin naar eigen zeggen 'echt in rouw'.

"Dit is hoe Piet het zou hebben gewild"

Toch viel men op social media over het feit dat de diners in de avond gewoon doorgingen. ‘Dit heeft niets met geld te maken, dit is hoe Piet het zou hebben gewild. Dit soort reacties hebben wij ook niet verdiend. Het is voor ons een moeilijke keuze geweest, maar we probeerden voor iedereen het juiste te doen", aldus Van Wolde.

Begonnen in Limburg

Taselaar werkte al ruim vijftien jaar voor Hans van Wolde. Aanvankelijk in Beluga Loves You in Maastricht, later in Brut172. HIj begon ooit bij de Délifrance in Maastricht en volgde in Heerlen de opleiding voor patisserie-banketbakker. Tijdens zijn werk bij patisserie Royal in Maastricht kreeg hij pas de echte kneepjes van het vak mee. Door een uitstap naar Noordwijk bij Huis van Wely, werkte hij zelfs tijdelijk in Indonesië. Na een studie aan de Cas Spijkers academie kwam hij uiteindelijk bij Van Wolde terecht.
Taselaar werd 54 jaar oud.