Marietje verloor peperduur Rolex-erfstuk: wie zoekt mee?

In de Mairestraat in Munstergeleen verloor Marietje de Rolex van haar vader © Google Streetview/L1
Een kostbaar horloge dragen als dagelijks aandenken aan je overleden vader brengt natuurlijk een zeker risico met zich mee. Want wat doe je als je zo'n erfstuk kwijtraakt? Voor Marietje Schuman uit Munstergeleen is die nachtmerrie werkelijkheid geworden.
Een filmpje waarin ze mensen vraagt mee te zoeken naar de verloren Rolex, is al bijna 1000 keer gedeeld op Facebook. Daarin legt ze uit dat ze het erfstuk waarschijnlijk in de Mairestraat in Munstergeleen is verloren.

Ontroostbaar

Het gaat om een gouden Rolex Day Date met bordeauxrode wijzerplaat. Een horloge dat op internet voor bedragen van rond de 20.000 euro wordt aangeboden. Toch vertrouwt Schuman in het goede van de mens, en hoopt ze dat de eerlijke vinder zich meldt. "Heel graag zou ik de eerlijke vinder een beloning willen geven. Dit is het enige wat ik nog had van mijn vader en ik ben ontroostbaar", schrijft ze in haar oproep.

Goedheid

Een rondgang bij juweliers, pandjeshuizen en goudwisselkantoren in de buurt heeft volgens Marietje nog niks opgeleverd. Haar hoop is dus nu gevestigd op de goedheid van de medemens: "De waarde van het horloge is voor mij niet in geld uit te drukken. Ik heb er echt een hele royale beloning voor over om dit horloge terug te krijgen."