L1mburg Centraal: Grensoverschrijdend gedrag oud-pastoor

Voormalig pastoor van Munstergeleen Harrie Broers aangekomen in Zuid-Frankrijk. © Instagram Harrie Broers
Amper animo bij ondernemers voor tegemoetkoming hoogwater. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van dinsdag 6 december 2022.

Oud-pastoor Munstergeleen schuldig aan grensoverschrijdend gedrag

Voormalig pastoor van Munstergeleen Harrie Broers heeft een ernstige waarschuwing gekregen van het bisdom wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat vond plaats in 2019 en 2020, maar volgens het slachtoffer vinden de treiterijen nog steeds plaats. En dat terwijl de pastoor inmiddels naar Zuid-Frankrijk is verhuisd.
Bekijk hier de hele reportage terug.

App voor mensen met alvleesklierkanker

Cruciale levensvragen kwamen af op Richard van Beek toen hij de diagnose alvleesklierkanker kreeg. Hij stond vol in het leven, met taken bij de Amstel Gold Race, Eroica, het Auw Wieverbal en de gemeente Heerlen. Om lotgenoten te helpen bij een ongeneeslijke ziekte, werkte Richard mee aan een nieuwe app, de "Keuzehulp Alvleesklierkanker".
Bekijk hier de hele reportage terug.

Heerlen kijkt naar Marokko tegen Spanje

Marokko speelt tegen Spanje op het WK. Ze spelen voor een plek in de kwartfinale. Bij voetbalclub Eikenderveld in Heerlen zitten ze helemaal in de wedstrijd.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Amper animo voor tegemoetkoming hoogwater

Ondernemers die vorige zomer werden getroffen door het hoogwater, lopen niet warm voor de tegemoetkoming bij fors omzetverlies door hoogwater. 70 procent heeft nog geen aanvraag ingediend om gecompenseerd te worden voor de inkomsten die ze tijdens en na de overstroming misliepen. De overheid heeft 24 miljoen euro beschikbaar gesteld. Maandagavond sloot de termijn om een aanvraag in te dienen. In de studio Martijn van Helvert, voorzitter van MKB-Limburg.

Kinderen volgen gastles over hoogwater

Het hoogwater van vorig jaar staat bij veel mensen nog in het geheugen gegrift, maar wat weten kinderen eigenlijk van de dreiging van de Maas? Om de jongste Venlonaren bij te spijkeren kregen leerlingen van basisschool de Springbeek in Hout-Blerick een speciale gastles over hoogwater.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Willem II traint met Kevin Hofland bij Limburgia

Drie Limburgse profclubs besloten richting zon te vliegen voor een trainingskamp om zich voor te bereiden op de laatste twee wedstrijden van dit jaar. Maar Kevin Hofland zocht het dichter bij huis. De trainer uit Bingelrade koos voor bekende omgeving. Met zijn team van Willem II streek hij neer bij zijn oude club Limburgia in Brunssum.
Bekijk hier de hele reportage terug.