Per direct geen boa's met bodycam meer in Gennep

Een bodycam. © ANP
Boa's in de gemeente Gennep dragen per direct geen Bodycam meer. In een evaluatie schrijft de gemeente dat de proef mislukt is doordat medewerkers langdurig ziek zijn geweest en dat geschikte trainingen ontbraken.
Ook weigerde een boa mee te werken aan de proef en droeg daarom geen camera tijdens zijn dienst. Uiteindelijk hebben twee boa's de bodycam wel gedragen. De medewerkers die de camera droegen, hebben aangegeven zich niet veiliger te voelen.

Inzet

De proef werd in april tot en met oktober dit jaar gehouden. Tijdens die periode zijn drie agressie-incidenten geregistreerd. De bodycam is maar één keer ingezet, zonder strafrechtelijk gevolg. De gemeente heeft daarom besloten de boa niet uit te rusten met een bodycam.
Naast Gennep hebben Mook en Middelaar en Venray een proef gehouden met de bodycam. De gemeente Venray besluit volgende week of ze de bodycam permanent gaan inzetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!