Basisschoolleerlingen zoeken oplossing voor hoogwater

De basisschoolleerlingen krijgen les over het hoogwater. © Omroep Venlo
Het hoogwater van vorig jaar staat bij veel mensen nog in het geheugen gegrift, maar wat weten kinderen eigenlijk van de dreiging van de Maas? Leerlingen van basisschool De Springbeek in Hout-Blerick kregen een speciale gastles over hoogwater.
Tijdens de gastles gingen de leerlingen aan de slag met verschillende opdrachten en dachten ze actief mee met Waterschap Limburg.

Gastles

De leerlingen kregen vraagstukken voorgelegd. Na een korte uitleg konden ze zelf aan de slag. De opdrachten waren erg divers. Zo werd er flink gediscussieerd door de leerlingen en waren ze een luisterend oor wanneer nodig. "Het is erg belangrijk dat de jeugd meedenkt over oplossingen voor het hoogwater zodat ook zij later kunnen genieten van de Maas", zegt Christine Jansen van Waterschap Limburg.
Aan creativiteit geen gebrek bij het bedenken van ideeën. "Ik had eerst het idee om een waterpretpark te bouwen om het hoogwater tegen te gaan", zegt een van de leerlingen. "Maar ik denk dat dat iets te veel geld gaat kosten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!