Belangenconflict dreigt: Lebens per direct weg bij LBM

Noël Lebens in 2016 © ANP
De voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Noël Lebens, stapt per direct op. Aanleiding is een dreigend belangenconflict met een medebestuurder.
Dat meldt de LBM op haar website.

Schijn van belangenverstrengeling

In een verklaring meldt Lebens dat hij bang is dat in de nabije toekomst "op zakelijk gebied een situatie kan ontstaan waarbij hij zich niet meer onafhankelijk kan opstellen ten opzichte van een ander bestuurslid van de bond." Wie die bestuurder is, wordt niet gemeld. "Lebens handelt vanuit de overtuiging dat integriteit voorop staat en dat er geen enkele schijn van belangenverstrengeling mag ontstaan", zo meldt de bond.

BsGW

De kwestie hangt samen met het feit dat Lebens sinds 2020 ook directeur is van de gemeenschappelijke belastingdienst van de Limburgse gemeenten en het Waterschap Limburg BsGW, bevestigt LBM-secretaris Bart Nijs. "Het besluit over het terugtreden van de heer Lebens is genomen direct nadat duidelijk werd dat er een mogelijk conflict zou kunnen ontstaan", benadrukt. Nijs. "Het is dus niet zo dat er op dit moment sprake is van enige integriteitsprobleem. Deze stap is juist gezet om eventuele integriteitskwesties te voorkomen."
De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen betreurt het afscheid. Maar de bond zegt ook dat onafhankelijkheid en integriteit voorop staat. Lebens was sinds juni 2016 voorzitter. Het voorzitterschap van de LBM is een onbetaalde nevenfunctie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!