FvD-Kamerlid Simone Kerseboom langer afwezig

Simone Kerseboom van Forum voor Democratie © L1
Forum voor Democratie-Kamerlid Simone Kerseboom keert de komende maanden niet terug in het parlement. De Maastrichtse zou deze dinsdag eigenlijk terugkomen van zwangerschapsverlof, maar heeft zich ziekgemeld.
FVD doet om privacyredenen geen uitspraken over de reden voor Kersebooms ziekmelding. Ze wordt tot en met 27 maartvervangen door Ralf Dekker, die de voorbije maanden ook al inviel.

Provinciale Staten

Kerseboom is ook Statenlid, maar keert hier wel terug. "Drie tot vier dagen per week in Den Haag werken is heel wat anders dan één keer in de twee weken naar het Gouvernement wandelen, gezien Simone daar vlakbij woont. Simone bereidt zich zo rustig voor op terugkeer naar werk", zo laat een woordvoerder van Forum weten aan RTV Maastricht.

Geen FvD-vervanger

Ze werd in Provinciale Staten sinds 16 augustus vervangen door de eerstvolgende op de kieslijst: Ruud Burlet. Forum voor Democratie heeft daardoor al 16 weken een zetel minder in de Staten. Burlet is namelijk na de verkiezingen van partij gewisseld. In Limburg is hij lid van SVL, landelijk van JA21.