L1mburg Centraal: Geen dna van Gino in woning Donny M.

Onderzoek in de woning van Donny M. in Geleen. © Track'88
Limburg in het wit. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 5 december 2022.

Geen dna van Gino gevonden in woning Donny M.

Een opmerlijke uitkomst van het sporenonderzoek in de woning van Donny M., verdacht van de moord op de 9-jarige Gino. In het appartement in Geleen zijn geen sporen gevonden van het jongetje. Dat bleek tijdens een zitting bij de rechtbank in Maastricht. Donny M. zegt dat hij Gino in zijn woning gewurgd heeft. De vraag is nu, klopt zijn verhaal wel of is er iets anders gebeurd? Justitie laat nog aanvullend onderzoek doen en ook wordt de verdachte nog een keer verhoord.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Limburg in het wit

Delen van Limburg ontwaakten maandagmorgen met een schilderachtig tafereel. De eerste sneeuwvlokken van deze winter zorgden voor een witte deken of dekentje. Feestelijk vooral natuurlijk voor kinderen. Leuk dus voor de een, lastig voor de ander.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Meer dialect in de Top 2000?

Steeds meer Limburgers proberen een plek te bemachtigen in de Top 2000. De eindejaarlijst die NPO Radio 2 de laatste week van het jaar uitzendt. De stembussen zijn deze week geopend, en daarmee draaien de campagnes van een aantal Limburgers ook op volle toeren. De Maastrichtse artiest John Tana roept zijn volgers op social media op op hem te stemmen. Kerkradenaar Jack Vinders doet ook een poging in de felbegeerde lijst terecht te komen. In de studio muziekdocent Sander Ruijters. Hij volgt de Top 2000 en de dialectliedjes op die lijst al jaren.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Kaarten met trainers Fortuna Sittard, MVV en Roda JC

We hebben de afgelopen 10 dagen al veel meegekregen van de trainingskampen van de Limburgse voetbalclubs in Turkije. Maar wordt er eigenlijk nog veel gekaart op zo'n trainingskamp? Verslaggever Sem Caelen concludeerde van niet en ging met het kaartspel op zak langs bij de coaches van Fortuna Sittard, MVV en Roda JC.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Sinterklaas op kasteel Borgharen

Waar veel kinderen Sinterklaas op bezoek kregen in de klas, werden de leerlingen van basisschool De Maasköpkes in de ochtend ontvangen door Sinterklaas op kasteel Borgharen. Hij hield daar met zijn pieten een audiëntie in zijn werkkamer.
Bekijk hier de hele reportage terug.