Zus Gino schreeuwt door de rechtszaal: 'Gooi alles op tafel'

Foto van Gino van der Straeten bij een gedenkplek. © L1
De zussen van de misbruikte en vermoorde Gino van der Straeten (9) stonden maandag voor de tweede keer dit jaar oog in oog met de verdachte.
"Gooi alles op tafel. Je hebt niks meer te verliezen", riep een geëmotioneerde zus van het slachtoffer naar de verdachte maandag in de Maastrichtse rechtbank.

Woning

Diverse onderzoeken naar het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van de negenjarige jongen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) nog niet tot de definitieve conclusie kunnen leiden dat het jonge slachtoffer in de woning van verdachte Donny M. (23) uit Geleen is geweest.

Vuilniszakken

Het jongetje raakte op 1 juni spoorloos vermist. Het laatst werd Gino gezien op een speelveldje in Kerkrade, waar hij bij zijn zus logeerde. Na de vermissing werden zoekacties gehouden in Kerkrade en Landgraaf. Honderden mensen - ook van buiten de provincie - zochten mee naar Gino. Enkele dagen later, op 4 juni, pakten agenten Donny op in zijn woning in Geleen. Hij wees de politie aan waar het lichaam van het jongetje lag. De politie vond het slachtoffer, verpakt in vuilniszakken, op een steenworp afstand van de woning van Donny.