L1mburg Centraal: Nieuwe stadscomponist voor Maastricht

Beiaardier Frank Steijns op het carillon in Washington © Frank Steijns
De patroonheilige voor de mijnwerkers de Heilige Barbara is er in allerlei kleuren en maten, Frank Steijns is vanaf zondag stadscomponist in Maastricht en Bevo kan niet stunten in derby tegen Lions. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Poolse arbeidsmigranten kijken billenknijpend naar WK

Nederland kan even opgelucht adem nu Oranje zich geplaatst heeft voor de kwartfinale op het WK in Qatar. Voor duizenden Poolse arbeidsmigranten in Limburg was het zondag billenknijpen. Polen speelde tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. In Venlo is een aantal jaren een geheel Pools elftal opgericht. FC Polonia speelde vanmiddag eerst zelf een wedstrijd en keek zondag naar de verrichtingen van hun landelijk elftal in Doha.

Huub Stevens over duel tegen Amerika

Het Nederlands elftal kan zich op maken voor de kwartfinale van het WK. Daarin is Argentinië de tegenstander. Voormalig trainer Huub Stevens keek op ons verzoek terug naar het duel van gisteren tegen de Verenigde Staten én kwam ook met de oplossing om het gevaar Lionel Messi vrijdag af te stoppen.

Maastricht krijgt Frank Steijns als stadscomponist

Frank Steijns is zondagmiddag voor twee jaar benoemd tot stadscomponist van Maastricht. Volgens de Stichting Maastrichtse Componisten zorgt Steijns voor vernieuwing van de hedendaagse klassieke muziek. Zondag is een compositie van Steijns uitgevoerd met een trompetsolo.

Bevo kan niet stunten in derby tegen Lions

De handballers van Bevo zijn er in de BENE-League niet in geslaagd om te stunten in de derby tegen Lions. Uiteindelijk was de Sittardse ploeg in de slotfase van het duel te sterk.
Bekijk hier de hele uitzending.