Gino-verdachte Donny M. afgeluisterd in gevangenis

Donny M. heeft in een eerder stadium bekend de 9-jarige Gino te hebben ontvoerd, misbruikt en gedood. © L1
Gino-verdachte Donny M. is in de gevangenis afgeluisterd door justitie. Ook is er een stapel brieven onderschept. Deze spullen zijn nu toegevoegd aan het dossier.
De 23-jarige Donny M. uit Geleen stond maandag voor de rechter in Maastricht tijdens een tweede zogenoemde pro-formazitting. De zussen van Gino stonden weer oog in oog met de verdachte. De zaak werd niet inhoudelijk behandeld.

Condoleances

De rechtbank stond stil bij het overlijden van de moeder van het jongetje. "De rechtbank condoleert u met dit grote verlies. We begrijpen dat het ontzettend moeilijk is om aanwezig te zijn en het intense verdriet moet dat alleen maar moeilijker maken", aldus de rechter tegen de nabestaanden.

Vuilniszakken

Het jongetje raakte op 1 juni spoorloos vermist. Het laatst werd Gino gezien op een speelveldje in Kerkrade, waar hij bij zijn zus logeerde. Na de vermissing werden zoekacties gehouden in Kerkrade en Landgraaf. Honderden mensen - ook van buiten de provincie - zochten mee naar Gino. Enkele dagen later, op 4 juni, pakten agenten Donny op in zijn woning in Geleen. Hij wees de politie aan waar het lichaam van het jongetje lag. De politie vond het slachtoffer, verpakt in vuilniszakken, op een steenworp afstand van de woning van Donny.

Xtc en Kamagra

Donny heeft in een eerder stadium bekend de 9-jarige Gino te hebben ontvoerd, misbruikt en vermoord. Hij bekende dat hij het jongetje met een kussen heeft gesmoord. Het slachtoffer kreeg ook xtc en Kamagra toegediend. "Het is afschuwelijk, het had niet mogen gebeuren", zei de verdachte tijdens de eerste pro-formazitting dit jaar.
Volgens de raadsman van de nabestaanden, Phil Boonen, zijn er vragen beantwoord, maar "die leveren weer nieuwe vragen op." Hij verzoekt de rechtbank om het dossier te verstrekken, desnoods alleen aan hem. De rechter heeft besloten dat de verdediging stukken mag inzien.

Onderzoek PBC

Donny is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Het rapport zal er volgend jaar pas zijn. Advocate Sjanneke de Crom laat weten dat er vanuit de verdediging geen onderzoekswensen zijn. Haar cliënt blijft vastzitten.
De volgende zitting staat gepland op 15 februari.