Nep-bezorgbakker valt na gevangenis terug in oude gedrag

Met een babbeltruc proberen criminelen bij hun slachtoffers binnen te komen © Istock
Een Heerlenaar (47), die al eerder lange gevangenisstraffen heeft uitgezeten voor het oplichten van mensen als nep-taartbezorger, valt volgens de politie terug in zijn oude gedrag en wordt opnieuw gezocht.
Dat meldt de politie zondag op sociale media. De oplichter maakte in 2018 en 2020 in Heerlen en omstreken meerdere slachtoffers. In totaal kreeg hij daarvoor al 30 maanden aan gevangenisstraffen.

Taarten-babbeltruc

Dat deed hij met een babbeltruc, volgens de politie een 'zielig' verhaal, om zo een klein geldbedrag te verkrijgen. "Hij maakte hierbij misbruik van de goedgelovigheid van de mensen", legt de politie uit. In het verleden deed hij zich voor als bezorger van bakkerij Voncken. Hij belde bij mensen aan met de vraag of hij even snel 30 tot 40 euro kon lenen vanwege schade die hij bij een aanrijding had gemaakt. Dat geld zagen de slachtoffers niet terug.
Er zijn recentelijk weer meerdere meldingen van eenzelfde manier van oplichten binnengekomen. "Aan de hand van de camerabeelden is inmiddels vastgesteld dat het wederom om dezelfde persoon gaat." Of hij wederom hetzelfde verhaal vertelt, is niet duidelijk. Het gaat bij de nieuwe aangiftes om Heerlen centrum en de directe omgeving daarvan. De politie roept slachtoffers op om aangifte te doen.