Geen WK-feestje voor Pools team in Tegelen

TSC uit Tegelen © L1
De Poolse gemeenschap in Limburg heeft geen feestje kunnen vieren. Op het WK werd Polen uitgeschakeld door Frankrijk met 3-1.
Eigenlijk hadden ze er vantevoren al weinig vertrouwen in, de Poolse spelers van voetbalclub TSC uit Tegelen. Na hun eigen wedstrijd zondag keken ze samen naar het duel in de achtste finales. Maar helaas zonder succes: Polen bood flink tegenstand, maar verloor toch.

Sterke tegenstander

"Het was ook een sterke tegenstander, dus dit zat er wel in. Jammer, nu gaan we maar juichen voor Oranje," reageerde Pawel Czyptor, een van de spelers van 'FC Polonia', zoals ze zichzelf noemen. Het eerste team van de Tegelse voetbalclub bestaat namelijk uit louter Poolse spelers. Ze spelen al sinds 2016 samen, eerst bij Venlose Boys en sinds dit seizoen in de 4e klasse bij TSC in Tegelen. De meeste spelers wonen in de regio Venlo al komen sommigen ook uit Duitsland. Ze hebben hier hun leven opgebouwd, de kinderen gaan naar school, al is de voertaal in het team nog Pools.

Juichen

Zondagmiddag speelden ze tegen Horn en kon er worden gejuicht. Polonio won met 3-0. Met een zege van Polen op Frankrijk zou het feest helemaal compleet zijn, maar dat gebeurde niet. Even was er teleurstelling, maar daarna ook het besef dat er voor Polen niet meer inzat dit WK.

Poolse invasie

Voor het Poolse team in Tegelen zit er wel meer in het vat dit seizoen, zeker na de eerste thuisoverwinning. Voorzitter Tom Linssen van TSC is verheugd met de Poolse invasie. "Onze eerste team viel uiteen dus we waren sowieso op zoek naar spelers, dus het kwam perfect uit. Ze zijn goed georganiseerd en omdat ze de wedstrijden live online uitzenden krijgt de club ook nog de nodige publiciteit," aldus Linssen.
Volgende week spelen de Polen hun laatste duel voor de winterstop, dan zonder WK-zorgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!