Sinterklaas voor kinderen uit Oekraïne

Sinterklaas op bezoek bij kinderen uit Oekraïne. © L1
In Eijsden bracht Sinterklaas samen met zijn Pieten vandaag een bezoek aan kinderen uit Oekraïne en jongeren die het thuis niet zo breed hebben. Ook waren er enkele kinderen uit Syrië.
De opkomst van de kinderen en ouders in het Cultureel Centrum in Eijsden was minder groot dan gedacht. Kinderen die zich wel opgegeven hadden, bleven om onverklaarbare redenen thuis.

Cadeautjes

Maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren kinderen genoeg om de Sint en Pieten welkom te heten en om de cadeautjes in ontvangst te nemen.

Lach op het gezicht

Initiatiefneemster Kyara van der Donck zegt dat ze tevreden is als ze een lach op het gezicht van de kinderen ziet. In dat geval is de dag geslaagd, want er waren genoeg tevreden gezichten te zien.

Eerste keer met Sinterklaas

De reden van deze dag, voor het eerst met Sinterklaas, wil Kyara graag uitleggen: "We merken dat er steeds meer stille armoede is. Naast dat we inderdaad veel voor de Oekraïense gezinnen willen doen, doen we ook meer voor de Nederlandse gezinnen die het moeilijk hebben en andere gezinnen zoals Syrische gezinnen. Het is zeker voor herhaling vatbaar."