Wie kent het niet? Surprise-stress met Sinterklaas

Monique Jeucken van hobbywinkel 'Tante Truus' in Venray. © L1 (Peter Beeker)
Zo vlak voor pakjesavond is het voor velen ieder jaar hetzelfde liedje. "Surprise-stress, ja dat bestaat zeker", zegt Monique Jeucken uit Venray. Met raad en daad staat ze wanhopige klanten bij in haar knutselwinkel.
"Ik begin ook altijd op het laatste moment met het maken van de surprise", bekent Monique Jeucken. "Soms is de verf op de doos nog nat en moet ik onderweg naar familie of vrienden het gedichtje nog maken." Surprise-stress is heel herkenbaar leert een steekproef op straat.

Uitbesteed

"Ik heb het knutselen uitbesteed aan mijn vriendin, die is daar veel handiger in. Als ik iets moet maken, is het papier en heel veel plakband", lacht een Venraynaar. Knippen, plakken en vouwen. Niet iedereen begint er aan. "Vroeger wel en dat was altijd heel leuk. Als je maar op tijd begint", zegt een vrouw.

Vroeger

Volgens Monique Jeucken moet je het jezelf vooral niet te moeilijk maken. "Veel basismateriaal heb je altijd al in huis. Plakband, kartonnen doosjes en wat lijm. De kunst is vooral om plezier te hebben tijdens het maken."