Torenvalk weggehaald bij vrouw in Geleen

De zielige torenvalk, vastgebonden aan een kort lijntje in Geleen © Landelijke Inspectie Dierenbescherming
Een vrouw in Geleen heeft haar torenvalk moeten inleveren. De vrouw hield de roofvogel onder zeer slechte omstandigheden aan een kort lijntje bij een appartement.
Ook had de vrouw niet de juiste papieren voor de vogel. De valk was wel geringd, maar de documenten die daarbij horen kon de Geleense niet laten zien.

Waarschuwing

Inspecteurs van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming zagen de torenvalk een paar maanden geleden voor het eerst. De vogel zat toen vastgebonden aan een klein houten huisje achter het appartement van de vrouw. Het valkje had daar niks te drinken. De vrouw kreeg verschillende waarschuwingen beter voor het dier te zorgen, maar donderdag bleek dat ze zich daar niks van had aangetrokken.

Schuurdeur

Inspecteurs van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) vonden de vogel toen opnieuw aan een koord, deze keer bovenop een schuurdeur. Volgens de regels moeten torenvalken die worden gehouden een volière van minstens 2,5 meter hoog en een inhoud van twaalf kubieke meter.

Nieuwe eigenaar

Het dier is daarop meegenomen naar een geheime opvanglocatie. Omdat de vrouw afstand heeft gedaan van de vogel, gaat die opvang nu op zoek naar een nieuwe eigenaar.