ANWB verwacht maandag drukke spits om sinterklaasverkeer

Stockfoto © iStock
De ANWB verwacht maandag een vroegere avondspits door sinterklaasverkeer van mensen die eerder de weg op gaan om pakjesavond te vieren.
"Maandag begint de avondspits een uur eerder dan normaal, al om 15:00 uur in plaats van 16:00 uur. Het drukste moment zal dan op 16:30 uur liggen in plaats van 17:30 uur", aldus een ANWB-woordvoerder.

Sneeuw

Rond Eindhoven zal het maandagmiddag 'als vanouds' het drukst zijn, zegt de woordvoerder. "Dat is een bekende avondspitsplek." Vrijdagmiddag begint de spits doorgaans al na het middaguur. Volgens Meteo Limburg kan in het zuiden van onze provincie (mot)sneeuw vallen. Daardoor kan het verkeer volgens de ANWB hinder ondervinden. Met het sinterklaasweekend in aantocht zal het ook wel wat drukker zijn, maar niet zo druk als maandagmiddag.

Werkzaamheden

Rondom Sinterklaas zijn dit weekend en maandag verder geen noemenswaardige werkzaamheden aan de weg die voor extra vertraging kunnen zorgen. Ook het weer lijkt geen problemen te gaan veroorzaken.

Droog en koud

Volgens Meteo Limburg blijft het dit weekend bewolkt, maar grotendeels droog en koud, met temperaturen rond de 3 graden. De noordoostenwind kan het flink kouder laten aanvoelen.
Bekijk hier de volledige weersvoorspelling voor Limburg.