Overlastgevende jongeren krijgen eigen plek om te hangen

De keet voor de jongeren in Hulsberg © Wijkagent Beekdaelen
Inwoners van Hulsberg ervaarden met enige regelmaat overlast van jongeren die op plekken hingen. Maar dat moet verleden tijd zijn, want de jeugd heeft nu een eigen Jongeren Ontmoetingsplek (JOP).
Ruim een jaar geleden gingen de politie, gemeente Beekdaelen en jeugdwerkers in gesprek met de overlastgevende jongeren.

Geen hangplek

In die gesprekken gaven de jonge inwoners aan dat ze geen plek hadden om te hangen. Aangezien ze toch de behoefte hadden om in de buitenlucht bij elkaar te komen, hingen ze op plekken waar dat voor overlast zorgde. Daar moet nu een einde aan komen, aangezien ze naar wens een eigen ontmoetingsplek hebben gekregen.

Opknappen

De bouwketen zijn geplaatst aan de Kalfshofweg in Hulsburg bij de afrit van de A79. De jeugd gaat deze samen met medewerkers van de buitendienst opknappen. Het begin is gemaakt met de eerste tekst die op de keet werd gespoten: de bunker. Ook staat er al een bank waarop ze kunnen chillen.
Een jongeren ontmoetingsplek in Hulsberg © Wijkagent Beekdaelen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!