Nabestaanden nemen afscheid van Silvana Heber

De kist met Silvana Heber in de ceremonieruimte van crematorium Midden-Limburg © ANP
In het crematorium Midden-Limburg in Baexem is donderdag in besloten kring afscheid genomen van Silvana Heber. De vrouw die tot twee jaar geleden in Heythuysen woonde, werd vorige week dinsdag dood gevonden in de bossen tussen Hoogeloon en Veldhoven.
De ex-vriend van Silvana werd zaterdag 19 november opgepakt. Hij wordt er nu van verdacht de 36-jarige vrouw te hebben vermoord.

Rekening met misdrijf

Silvana woonde tot 2020 met haar twee dochters in Heythuysen. Ze verhuisde naar het Brabantse Hoogeloon. De vrouw werd zaterdag 19 november door haar familie als vermist opgegeven toen ze niet voor een afspraak kwam opdagen. De politie hield er toen al rekening mee dat ze slachtoffer was geworden van een misdrijf.
Haar 41-jarige vriend werd diezelfde dag al gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar vermissing. De man zit nog tot zeker 6 december vast.

Inzamelingsactie

De familie van Silvana begon vorige week een inzamelingsactie voor de twee dochters. Het streefbedrag van 10.000 euro werd dinsdag bereikt. Met dat geld kunnen de kinderen naar eigen keuze iets doen ter nagedachtenis aan hun moeder.