Basisschool introduceert ontbijtkast: 'Gezinnen helpen'

Basisschoolleerlingen voor de ontbijtkast. © Omroep Venlo
Op basisschool Kleur-Rijk in Venlo kunnen ouders en leerlingen hun ontbijt gewoon uit de kast halen. Op die manier hoopt de school de gezinnen die het minder breed hebben te ondersteunen, zodat alle leerlingen kunnen ontbijten zoals het hoort.
De kast staat sinds deze week in de school en is al een aantal keer gebruikt, zo meldt Omroep Venlo.

Enthousiast

De leerlingen van de basisschool zijn enthousiast over het initiatief. "Sommige mensen hebben geen geld om hun eigen ontbijt te kopen, dus dan is het goed dat de kast hier staat", zegt een van de leerlingen. Een andere leerling sluit zich daarbij aan. "Hier kun je brood, fruit en ander eten makkelijk meenemen."

Behoefte

Of er echt behoefte aan de kast is, is nog de vraag. "We zien de kinderen gelukkig wel allemaal met gevulde broodtrommeltjes naar school komen, dus de noodzaak kunnen we niet zo goed inschatten. Toch denken we dat er ouders zijn die het financieel moeilijk hebben, dus die gezinnen kunnen we op deze manier helpen", zegt directeur Marianne Sikkema.

Anoniem

Hoe belangrijk het initiatief ook is, een prominent plekje heeft de kast niet. "Dat is een bewuste keuze geweest. Op die manier proberen we het een beetje anoniem te houden zodat iedereen zonder schaamte of angst producten uit de kast kan halen", zegt Sikkema.
Wanneer ben je in Nederland arm? Dat leggen we in onderstaande video uit:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!