Wielerevenement Eroica Valkenburg in 2023 weer op kalender

Archieffoto van Eroica. © L1 (Kim Langeslag)
Na een jaar afwezigheid gaat retrowielerfestival Eroica Valkenburg in 2023 weer door. Vanwege 'organisatorische redenen' werd de editie van dit jaar geschrapt.
"Het afgelopen jaar hebben we van over de hele wereld berichten ontvangen hoe zeer het event gemist wordt", zegt medeorganisator Richard van Beek. "Onze deelnemers komen letterlijk uit alle windrichtingen naar Valkenburg toe om te genieten van het beste wat we hier aan wielerbeleving te bieden hebben."

WK-parcours

De zesde editie vindt volgend jaar 1 juli plaats. Het Eroica Valkenburg-weekend start een dag eerder al met een ode aan het Wereldkampioenschap wielrennen van 1938. Deelnemers aan Eroica rijden onder begeleiding over het parcours van het WK 1938. Het WK dat destijds gewonnen werd door de Belg Marcel Kint

Retro

In 2016 werd Eroica voor het eerst gehouden. Ieder jaar komen vele honderden wielrenners op oude fietsen en in retrokleding naar Valkenburg en rijden dan een toertocht door Zuid-Limburg. Afgelopen jaar stonden er zo'n duizend amateurs aan de start van het evenement. De route gaat door Valkenburg, Maastricht, Voerendaal, Simpelveld, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten.