Basisscholen in Horst aan de Maas geteisterd door vandalisme

De vandalen vernielden picknicktafels op het schoolplein © Omroep Horst aan de Maas
Basisschool De Kameleon in Grubbenvorst doet aangifte nadat de school afgelopen weekend te maken kreeg met vandalisme. Het is de derde school in de gemeente Horst aan de Maas die geteisterd wordt door vandalen.
De vernielingen zijn afgelopen weekend op het schoolplein van De Kameleon aangericht, dat meldt Omroep Horst aan de Maas.

Vernieling en bevuiling

Het gaat om het moedwillig kapotmaken van picknicktafels en het afsteken van vuurwerk. Ook ligt overal plastic afval op het terrein.

Meerdere incidenten

Vorige week vonden er ook vernielingen plaats op het schoolplein van Basisschool de Kroevert in Kronenberg. Dat was de derde keer in ongeveer een jaar tijd. Buitenlampen werden kapotgemaakt en ook was er vuurwerkoverlast. Ook De Kroevert heeft aangifte gedaan. Begin dit jaar werd basisschool De Twister in Horst de tweede keer de dupe van vandalen.
De Kameleon is de derde basisschool in gemeente Horst aan de Maas die dit jaar meerdere keren te maken kreeg met vernielingen.

Oproep

"We krijgen gelukkig steeds meer tips van buurtbewoners die hier meer informatie over hebben", zo laat De Kameleon weten. Toch doet de school een oproep aan ooggetuigen om precieze details te melden bij de politie.