Politie weet wie tweede verdachte dodelijke ripdeal is

Fabian Esser werd meegesleurd toen de daders zijn koffer meegristen in hun auto © Politie
De politie weet wie de tweede man is die gezocht wordt voor de dodelijke ripdeal bij het Roda-stadion afgelopen juni.
Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat eind oktober al een man in Bulgarije is opgepakt. Dat gebeurde mede door de 140 tips die na een uitzending van Opsporing Verzocht over de zaak werden doorgegeven.

Zakelijke transactie

Twee mannen hadden op 23 juni bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade een afspraak met de 33-jarige Fabian Esser uit het Duitse Zülpich en zijn oom. Ze zouden er een zakelijke transactie afsluiten en die zou door het slachtoffer met een groot geldbedrag cash worden betaald. De verdachten trokken de tas met geld uit zijn handen en sprongen in hun auto. De Duitser kwam onder de auto van de twee terecht en overleed.

Verdacht van doodslag

De verdachten sloegen op de vlucht en waren sindsdien spoorloos. Maar 23 oktober kon de eerste verdachte van ongeveer 50 jaar oud gearresteerd worden. Hij wordt verdacht van doodslag en diefstallen met geweld.
Van de tweede verdachte is de identiteit bekend bij de politie, maar zijn verblijfplaats nog niet. De politie roept mensen met mogelijke informatie op om zich te melden.