Laatste uitgaansgelegenheid Helden sluit deuren

Club Ultra © Robert Janssen (L1)
Club Ultra in Helden sluit na Tweede Kerstdag definitief de deuren. Daarmee komt er een einde aan het bruisend uitgaansleven in Helden, waar eerder jongeren wekelijks in twee discotheken de voetjes van de vloer konden laten gaan.
Club Ultra was de opvolger van de bekende Club Palladio, die jaren naast discotheek Apollo bestond. Twee jonge ondernemers openden begin 2019 de nieuwe uitgaansgelegenheid. Het pand aan de Molenstraat stond daarvoor anderhalf jaar leeg omdat de voormalige discotheek Club Palladio in 2017 failliet werd verklaard.

Sterk veranderde uitgaansleven

Het uitgaansgebouw komt nu dus weer leeg te staan. De energiecrisis en alle prijsverhogingen worden door de eigenaren gezien als 'klap op de vuurpijl' voor het besluit. "Door het sterk veranderde uitgaansleven is het niet langer verantwoord om de club nog open te houden", schrijft de club op social media. "Daarnaast speelt ook het tekort aan technische mensen en de steeds sterker wordende opkomst van in- en outdoor festivals een grote rol in onze keuze."

Oprecht pijn

De eigenaren hebben ervoor gekozen om het bijltje erbij neer te gooien om evengoed nog te kunnen blijven voldoen aan alle verplichtingen. "Het doet ons echt oprecht pijn tot dit besluit te moeten komen. Maar als ondernemers zien wij helaas geen andere mogelijkheden meer om nog verantwoord open te blijven."
Club Ultra kan nog zes keer bezocht worden, namelijk de komende zaterdagavonden en met kerst. Bezoekers kunnen dan hun consumptiebonnen die ze nog hebben opmaken.