Tweedehands speelgoed populairder in duurdere tijden

Afbeelding ter illustratie © iStock
Of de kinderen het zullen merken is maar de vraag. Maar mogelijk krijgen ze dit jaar van de Sint speelgoed waarmee al door andere kinderen is gespeeld. Een kringloopwinkel in Sevenum merkt ook dat meer tweedehands speelgoed wordt verkocht.
Zo ziet Marktplaats een stijging van 10 procent bij de vraag naar tweedehands speelgoed, vergeleken met vorig jaar. Ook de Branchevereniging Kringloopbedrijven spreekt van een stijging. Dat beeld wordt dus bevestigd in de Sevenumse kringloopwinkel.

Bewust

Dat ook de goedheiligman de kringloopwinkel Oud en Nieuw in Sevenum steeds beter weet te vinden wordt bevestigd door eigenaar An van Loo. "Je ziet dat mensen bewust op speelgoed afkomen. Ze kijken daarbij naar de dozen om te controleren of deze goed genoeg zijn om cadeau te geven."

Op kleintjes letten

Van Loo zegt verder dat ze ook het soort mensen ziet veranderen. "Dat zijn niet alleen maar mensen die bijvoorbeeld ook afhankelijk zijn van de voedselbank. Iedereen moet een beetje op de kleintjes letten."

Niks minder

Als er meer tweedehands wordt gekocht, dan moeten de speelgoedwinkels dat ook merken, zou je zeggen. De filiaalmanager van een speelgoedzaak in het centrum van Horst zegt dat dat niet het geval is. "Ook in aanloop naar deze Sinterklaas wordt veel speelgoed gekocht. Niks minder dan in voorgaande jaren", zo zegt hij.

Weinig tot geen verschil

Winkelend publiek in Horst reageert verschillend op de vraag of er dit jaar minder nieuwe cadeautjes worden gegeven. De een zegt dat er geen verschil is met vorig jaar, de ander zegt dat de Sint voor nog maar de helft uitgeeft. Ze zeggen niet aan een kringloopwinkel te hebben gedacht voor Sinterklaascadeaus, al zegt een oma wel dat de goedheiligman Marktplaats heeft weten te vinden voor gebruikt speelgoed.