Landgraaf gaat asielzoekers opvangen op Pinkpopterrein

Megaland in Landgraaf © Bisdom Roermond
Landgraaf gaat op het Megalandterrein tijdelijk asielzoekers opvangen, heeft de burgemeester dinsdagavond besloten na een werkvergadering met de gemeenteraad.
Dat zal tussen 6 januari en eind april 2023 zijn. Daarna beginnen de werkzaamheden voor Pinkpop. Het gaat om 150 asielzoekers, die opgevangen zullen worden in woonunits.
Er heerste veel verdeeldheid in de raad over het besluit. Ook protesteerden inwoners van de gemeente.

Opvang

Landgraaf is één van de tien Limburgse gemeenten die ondanks herhaalde oproepen tien jaar lang geen asielzoekers opving. Landgraaf kreeg net als alle gemeenten oproepen van het Rijk, de provincie en ook van buurgemeenten die wel opvang boden de vraag wanneer ook zij een steentje zouden bijdragen. Eind september meldde burgemeester Richard de Boer nog dat er geen passende locatie gevonden kon worden.
Vorige week werd duidelijk dat de gemeente voor de opvang van asielzoekers het Megalandterrein, waar Pinkpop gehouden wordt, overwoog. Er moest toen wel nog onderzoek naar de mogelijkheden gedaan worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!