Amerikaanse ambassadeur bezoekt Heerlen-Noord

Amerikaanse ambassadeur Shefali Rezdan Duggal brengt een bezoek aan Heerlen-Noord © Guus Benders (L1)
Heerlen-Noord kreeg dinsdag hoog bezoek. Shefali Rezdan Duggal, de nieuwe ambassadeur van Amerika, was er voor haar eerste werkbezoek.
Duggal werd vorige maand beëdigd door vicepresident Kamala Harris als nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Ze wil de komende tijd kennismaken met ons land en startte daarvoor in Limburg.

In gesprek

Maandag bezocht ze al de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten, waarna op dinsdag een werkbezoek aan Heerlen-Noord volgde. Ze werd tijdens het bezoek rondgeleid en bijgepraat door burgemeester Roel Wever en directeur van de alliantie Heerlen-Noord, Ron Meyer. De kersverse ambassadeur wilde tijdens haar bezoek nadrukkelijk in gesprek met burgers.

Arbeidersmilieu

“Het gaat me na aan het hart om in gesprek te gaan met mensen die juist niet zo vaak in contact zouden komen met een Amerikaanse ambassadeur. Ik heb zelf ook een achtergrond die je niet verwacht bij iemand in mijn functie. Ik ben de eerste persoon van kleur in deze functie en kom zelf uit een arbeidersmilieu”, zegt ze tijdens haar bezoek. Ze hoopt met deze aanpak anderen te inspireren.

Blauwdruk

Tijdens haar verblijf in Heerlen-Noord maakt ze dan ook volop ruimte om gesprekken aan te knopen met mensen op straat, in een buurtwinkel en met de aanwezigen op de verschillende locaties. Als het aan Shefali Rezdan Duggal ligt, moet de manier van kennismaken de blauwdruk vormen voor haar andere bezoeken.

"In de ogen kijken"

“Ik wil ruwweg de helft van de tijd vrijmaken voor ontmoetingen met mensen. Ik wil weten wat hen beweegt en drijft. Ik wil mensen in de ogen kijken en laten merken dat ik hen zie staan. Niet voor niets loop ik meestal achter op schema. Ik praat gewoon te graag”, lacht ze.

Fondsenwerver

De nieuwe ambassadeur toont daarmee een heel andere persoonlijkheid dan haar voorganger, Pete Hoekstra, die al voor zijn officiële installatie in opspraak kwam. Shefali Rezdan Duggal was voor haar aanstelling als ambassadeur actief als fondsenwerver voor democratische presidentskandidaten Hillary Clinton, Barack Obama en Kamala Harris.