Bewoners DSM-gebouw studeren vooral buiten Limburg

Het voormalig DSM-kantoor in Sittard wordt gedeeltelijk gevuld met studentenwoningen © L1 (Erwin Minkenberg)
De meeste studenten, die in het voormalige DSM-gebouw in Sittard wonen, studeren niet in Limburg. Een meerderheid gaat voor hun onderwijs naar Eindhoven.
Dat meldt het Maastrichtse universiteitsblad De Observant.

Geen afspraken over studeerplek

De verhuurder stelt niet als eis dat de huurder in Limburg moet studeren. Hoewel ze zich wel op studenten van de Universiteit Maastricht richten. Volgens Maurice Evers van Maastricht Housing zijn daar ook geen afspraken over gemaakt. Wie als eerst reageert op de website, komt in aanmerking voor een woonruimte. De precieze aantallen zijn niet bekend, maar Holland2Stay, de organisatie die de woningen namens PITground verhuurt, bevestigt de Brabantse meerderheid.

Woningmarkt Eindhoven ook onder druk

Evers wijdt de grote Eindhovense toestroom vooral aan het feit dat in Eindhoven ook een tekort aan woningen is en er veel concurrentie op de woningmarkt qua prijzen is. "Blijkbaar wil men daar dus 45 minuten voor reizen", zo stelt hij vast.

Uitwijken in de regio

Om nieuwe kamertekorten te voorkomen kijkt de Universiteit Maastricht steeds vaker naar uitwijkmogelijkheden in ‘de regio.’ Daarvoor werden in augustus de ruim honderd studentenstudio's opgeleverd in het voormalige DSM-kantoor naast het station in Sittard. Op termijn moeten er nog zo'n honderd bijkomen.
Bekijk hier de video toen de eerste studenten hun intrek namen in het gebouw in Sittard: