L1mburg Centraal: Sinterklaasliedjes in een modern jasje

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Steeds meer dakloze jongeren in Limburg, Roermond krijgt een ijsbaan zonder ijs. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending

Steeds meer dakloze jongeren in Limburg

Het is, zeker met de winter voor de boeg, een zorgwekkend bericht: het aantal dakloze mensen in ons land is fors gestegen. Op dit moment leven er ruim 6.000 mensen op straat. Dat is bijna een kwart meer dan vorig jaar. Kijken we specifiek naar jongeren tussen de 18 en 22 jaar, dan is de stijging nog groter, namelijk 50 procent. Onder hen Jasper en Charel. Sinds een aantal weken verblijven ze op een opvangplek van het Leger des Heils in Venlo.

Op zoek naar 1.700 plekken extra voor asielzoekers in Limburg

Op dit moment worden er ruim 2.500 asielzoekers opgevangen in Limburg, maar dat is nog niet genoeg. Er moeten er volgend jaar ruim 1.700 bijkomen. In de uitzending is Joeri Kapteijns te gast, bestuurslid van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

Sinterklaasliedjes in een modern jasje

Sinterklaas kapoentje, oh kom maar eens kijken, daar wordt aan de deur geklopt. Het zijn traditionele sinterklaasliedjes die iedereen kent. Maar ze zijn niet helemaal meer van deze tijd. Een muzikaal familiebedrijf in Roermond heeft in de afgelopen periode deze liedjes opnieuw uitgebracht in een modern jasje.

Roda JC op trainingskamp in Turkije

De Limburgse profvoetbalclubs zoeken in deze periode de relatieve warmte op, in Turkije. Zo is Roda JC op trainingskamp in Belek en bivakkeerde MVV tot en met maandag in Kemer.

Het WK van Robert Klaasen

Hoe beleven spelers van de Limburgse profclubs het WK? We zagen het de afgelopen dagen in onze WK-serie. We sluiten af met VVV'er Robert Klaasen, die juicht voor... Nederland:

Roermond krijgt een ijsbaan zonder ijs

Na een afwezigheid van aantal jaren komt de ijsbaan van Roermond terug op het Munsterplein. Een bijzondere ijsbaan, want ijs komt er niet op te liggen.