Frustratie bij reizigers vanwege vertraging aanpak Maaslijn

Een Arriva-trein op het Maaslijntraject. © Erwin Minkenberg
De modernisering van de Maaslijn laat nog tenminste tot 2027 op zich wachten. En dat zorgt voor frustratie bij treinreizigers op de route tussen Roermond en Nijmegen.
Dat meldt Omroep Venlo.

Drie jaar

In eerste instantie stond de vernieuwing van het treintraject al voor 2020 op de agenda, maar de werkzaamheden werden eerder al vier jaar uitgesteld door de coronacrisis. Door alle oplopende kosten komen daar nu nog drie jaar bij.

Reizigers

Daar zijn veel treinreizigers niet blij mee. "In de ochtend is het nu heel druk en heb ik vaak geen plek om te zitten", zegt een treinreiziger. Een andere reiziger is eveneens niet te spreken over de vertraging. "Als het in Den Haag had moeten gebeuren, was het allang geregeld."

Duurder

Ook Venloos raadslid Leon van den Beucken maakt zich druk over de modernisering van de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen. "Het grootste probleem is de kostenoverschrijding. Nu met de perikelen in Oekraïne zijn veel materialen een stuk duurder en ook de grondstofprijzen zijn hoger. Dat brengt een stuk onzekerheid met zich mee", aldus Van den Beucken.

Machteloos

Ook al speelt het probleem in deze regio, de bal ligt niet bij de gemeente Venlo. "Het is een rijksaangelegenheid, in combinatie met de provincie. Het enige wat de gemeente kan doen, is signalen afgeven naar Rijk en provincie om de noodzaak over te brengen", vertelt Van den Beucken.