YouTuber Dylan Haegens voor duizenden euro's 'opgelicht'

Dylan Haegens opgelicht voor duizenden euro's. © ANP/ Dylan Haegens
De YouTuber Dylan Haegens bestelde voor duizenden euro's aan apparatuur bij het bedrijf CineSupport. Nu, zo'n acht maanden later, is de apparatuur nog niet gearriveerd en lijkt het bedrijf van de radar verdwenen. De Venraynaar heeft aangifte gedaan van oplichting.
Dat laat de influencer via stories op zijn Instagram account weten.

Bedrijf onbereikbaar

Haegens annuleerde zo'n twee maanden geleden zijn bestelling en vroeg om een terugbetaling, die hij vooralsnog niet heeft ontvangen. Sindsdien is het bedrijf volgens de YouTuber onbereikbaar.

Berucht

Het bedrijf zou na de social media post van Haegens tijdelijk niet meer via Google te vinden zijn volgens de YouTuber. Op andere websites zijn tal van recensies te lezen van mensen die melden dat de bestelde producten nooit geleverd zijn en de terugbetaling nooit werd gedaan.

Waarschuwing

Het bedrijf CineSupport promoot een aantal acties naar aanleiding van Black Friday en Cyber Monday/Cyber week. Haegens waarschuwt daarom iedereen die nog apparatuur nodig heeft om niet bij deze aanbieder te kopen. Behalve de aangifte, heeft hij inmiddels ook het BNNVARA-programma BOOS benaderd.

CineSupport

Het bedrijf erkent dat deze gang van zaken "niet zo is zoals het hoort". Daarentegen beweert een woordvoerder dat er wel contact geweest is tussen het bedrijf en Haegens via mail en de klantenservice en deze altijd bereikbaar zijn geweest. Het bedrijf stelt volop bezig te zijn om te kijken hoe alle gedupeerden op termijn gecompenseerd kunnen worden.
Het bedrijf waar Haegens bestelde noemt zichzelf de specialist in 'cine gear'.