L1mburg Centraal: eerste kerstbomen al verkocht

Stockfoto © iStock
Klimaatprotest bij Designer Outlet Roermond en de eerste kerstbomen vliegen over de toonbank. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Klimaatprotest bij outlet Roermond

Koop geen nieuwe kleren, maar hergebruik en repareer. Dat was de boodschap zondag tijdens een klimaatprotest bij het Designer Outlet in Roermond. De kledingindustrie is één van de grootste vervuilers wereldwijd. Dat moet gauw veranderen, vinden de actievoerders.

Oranje handen tegen geweld tegen vrouwen

Op diverse plekken in Roermond werden oranje-handafdrukken op straat geverfd om geweld tegen vrouwen tegen te gaan.

100 jaar Limburgse volkscultuur in voorstelling 'Amissa' in Meterik

Een spektakelmusical in een kerk, in een dorp van nog geen 2000 inwoners in Meterik hebben ze het voor elkaar gekregen. Meer dan 100 muzikanten en acteurs spelen dit weekend Amissa, een verhaal over de afgelopen 100 jaar, als viering van het 100-jarig jubileum van de plaatselijke muziekvereniging Concordia.

Verkoop kerstbomen

Ook al is Sinterklaas het land nog niet uit, de kerstboomverkoop is al begonnen. De grote drukte wordt pas volgend weekend verwacht, toch startte veel kwekers nu al met de verkoop, omdat veel mensen al zin hebben in Kerstmis. Zoals in Boekend bij Venlo waar de familie Lenders al meer dan 25 jaar kerstbomen kweekt in alle soorten en maten.

Het WK van Florian Mayer van Roda JC

Voor het Duitse elftal is het zondagavond tegen Spanje al er op of er onder. In onze WK-serie aandacht voor de Oosterburen met Florian Mayer van Roda JC.
Bekijk hier de hele uitzending.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!