Frans Theunisz ontvangt Gouden Narrenkap

Frans Theunisz heeft de Gouden Narrenkap ontvangen © Alexander Dekkers (L1)
Frans Theunisz heeft zaterdagmiddag de Gouden Narrenkap ontvangen. De Limburgse vastelaovesonderscheiding wordt één keer per drie jaar uitgereikt door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV).
De 76-jarige zanger heeft de onderscheiding ontvangen in Gennep. De artiest uit Maastricht raakte even geëmotioneerd tijdens het live gesprek in L1 Cultuurcafé. Verslaggever Tom Doesborg vroeg Frans Theunisz wat deze onderscheiding met hem deed. "Het is een eer en het voelt als een erkenning."

Succesvolle hits

De Gouden Narrenkap wordt uitgereikt aan iemand of aan een groep die zich als vasteloavesartiest(en) gedurende langere tijd bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Limburgse vastelaovend. Theunisz heeft in de loop der jaren veel bekende Limburgse nummers gemaakt. Zijn grootste hit is Sjeng aon de Geng. Dit nummer is de succesvolste Limburgstalige hit ooit in de Mega Top 50.
De Maastrichste zanger heeft de Gouden Narrenkap in Gennep in ontvangst mogen nemen tijdens een speciale bijeenkomst. Eerder werd de prijs uitgereikt aan Ummer d'r Neaver, Jan Pollux, Pierre Cnoops, Beppie Kraft, Ger Frenken, Thei & Marij en Wiel Vestjens.