Video: 500 gratis fruitbomen binnen half uur weg

Wethouder Robert Martens deelt fruitbomen uit aan bewoners van de gemeente Leudal. © L1 (Gerard Pansier)
De 500 fruitbomen die zaterdag gratis werden uitgedeeld aan inwoners van de gemeente Leudal, waren binnen een half uur vergeven.
Leudal gaat de komende jaren 37.000 extra bomen aanplanten. Ofwel voor iedere inwoner één boom, voor het vergroenen en verduurzamen van de gemeente.

Voetbalvelden en herdenkingsbos

Naast het uitdelen van bomen aan inwoners worden in de gemeente ook oude voetbalvelden beplant met bomen en heeft Heythuysen sinds vorige week een eigen bos voor de oud carnavalsprinsen.

Succes

De uitdeelactie was in het voorjaar ook al een succes. Toen zijn er bij het gemeentehuis in Heythuysen al 750 fruitbomen uitgedeeld. "Zo druk als vanmorgen hadden we niet verwacht. De eerste stonden hier weer om 8:00 uur te wachten, terwijl we om 9:00 uit gaan delen. Dus in die zin is het wel een groot succes volgens mij", zegt wethouder Robert Martens.

Niet duur

De wethouder stond hoogstpersoonlijk bij de oplegger om de jonge boompjes gratis uit te delen aan de inwoners. Volgens Martens is dit een goedkope manier om extra bomen te krijgen. "De kostprijs is ongeveer zes a zeven euro per boom. Wij willen ze planten, dus we moeten ze toch kopen. Nu hebben we nog mensen die ze zelf in de grond duwen, in de eigen grond ook nog", legt Martens uit.
Mensen die zaterdag te laat waren voor een gratis boom, krijgen volgend jaar een nieuwe kans. Volgens de wethouder krijgt de uitdeelactie dan weer een vervolg.