L1mburg Centraal: Black Friday versus Green Friday

Afbeelding ter illustratie
Steeds meer kritiek op Black Friday, MVV kijkt Oranje op trainingskamp Turkije. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal

Black Friday versus Green Friday

Ondanks de hoge inflatie en energiecrisis is het gewoon weer Black Friday, de dag waarop winkels stunten met hun prijzen. Dat trok, ook in deze financieel onzekere tijd, koopjesjagers naar de winkels. Toch is er ook steeds meer kritiek op het koopjesfestijn. Want willen we de klimaatverandering aanpakken, dan moeten we met z'n allen minder spullen gaan kopen. Tijd voor een tegengeluid dus, onder de naam Green Friday.

MVV kijkt Oranje op trainingskamp Turkije

Het Nederlands elftal speelt tegen Ecuador, in de tweede groepswedstrijd van het WK in Qatar. Daarom ligt de Nederlandse competitie in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stil. Een uitgelezen kans voor clubs om het niveau nog wat bij te spijkeren, zoals MVV, op dit moment op trainingskamp in Turkije.

Het WK van Romain Matthys

Bij de vier profclubs in onze provincie spelen veel voetballers die van heinde en verre zijn neergestreken op Limburgse bodem. Zij juichen niet voor Oranje maar voor bijvoorbeeld België, zoals MVV'er Romain Matthys.

Lezing 'Dansen op de Mijnen' door Sandra Phlippen

Onder anderen eurocommissaris Frans Timmermans en ASML-topman Roger Dassen gingen haar voor. Zaterdagavond geeft Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN AMRO Bank, de jaarlijkse lezing 'Dansen op de Mijnen', over de toekomst van de voormalige mijnstreek, over de risico's van klimaatverandering.

Ervaar onder hypnose wat dementie met je doet

Hoe voelt het om door dementie de grip op je leven te verliezen? Wat ervaren mensen die deze vreselijke ziekte hebben? Wat kun jij doen om iemand met dementie een steun in de rug te geven? In het L1-programma 'Weet wat je vergeet' ervaren gezonde mensen levensecht wat dementie met hen doet, door middel van hypnose.